+90 535 463 53 33
info@cemozluk.com

Kondilom Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kondilom Ameliyati

Kondilom ameliyatı nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Kondilom ameliyatı makat siğili adı verilen siğillerin anal yada genital bölgede oluşmaları sonucu başvurulan en sağlıklı yöntemdir. Hem erkek hem de kadınlarda görülebilen genital siğiller, HPV olarak adlandırılan enfeksiyonun genital bölgelerde görülen belirtisidir. 200’den fazla türe sahip olan HPV virüsünün 40 kadar türü, genital siğiller oluşumuna sebep teşkil eder.  En fazla siğil oluşumuna sebep olan türleri HPV 6 V HPV 11 olarak adlandırılan virüslerdir. Deride açık veya koyu renkli kabarıklıklar olarak ortaya çıkabilen kondilom, bazı hallerde lekeler halinde de görülebilmektedir.

Tek parça veya birden fazla siğilin bir arada bulunduğu ve karnıbahar görünümüne sahip bir yapıda da olabilmektedir. Siğil oluşumu sonrasında kaşıntıyla kendisini belli eden hastalık, cinsel ilişki sırasında kanama yaparak yayılma eğilimi de gösterebilmektedir. Kimi zaman et beni zannıyla önemsenmeyen siğiller, fark edildiği anda uzman bir hekime muayene gerektirir. Vücuda girdikten sonra bağışıklık sistemi tarafından baskılanan virüs, baskılanmadığı bünyelerde siğillere yol açarak ortaya çıkmaktadır. Bulaşma sonrası yaklaşık 1 yıl sonra belirtilerle kendisini gösteren virüs, bazı hallerde daha uzun kuluçka dönemi geçirebilmektedir.

Kondilom Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kondilom Tedavi Yöntemleri

Kondilom tedavisinin tek ve etkili bir yöntemi olmamakla birlikte, hastalığın yerleşim biçimi, hastanın cinsiyeti, siğilin yaygınlığına, hekimin tecrübesi ve tedaviden elde edilmesi planlanan beklentilere göre farklı tekniklerle yapılabilmektedir. Kondilom tedavisini sağlamak amacıyla kullanılan ana tedavi yöntemleri,

  • Kimyasal ilaçlarla tedavi tekniği
  • Fiziksel yöntemlerle tedavi
  • Bu guruplar dışında kalan tedavi yöntemleridir.

Kimyasal ilaçlarla yapılan tedavilerde, sıvı ve merhem şeklinde ilaçların siğiller üzerine sürülerek yakılması esas alınır.  Bazı kimyasalların istenilen etkiyi sağlamaması, bazılarının da yan etkileri sebebiyle tedavide eksik kalan yönleri bulunmaktadır. Bu tedavi yönteminde Podofilin, Aldara ( İmiquomod) en sık kullanılan kimyasallardır. Muayenehane şartlarında uygulaması yapılabilen bu yöntemde, siğil bölgesinin uyuşturulmasına gerek görülmez.

Cerrahi Yöntemlerle Kondilom Tedavisi

Cerrahi tedavi genellikle ilaç tedavisine cevap vermeyen oluşumlarda veya ameliyatla çıkarılmaya müsait durumdaki kondilomların tedavisinde uygulanmaktadır. Kriyoterapi ve elektrokoterizasyon uygulamaları muayenehane şartlarında yapılan kondilom ameliyatı  için  lazer veya eksizyonel tedavi teknikleri için ameliyathane şartları gereklidir.

Eksizyonel Tedavi Yöntemi

Ameliyathane şartlarında yapılması gereken bu tedavi yöntemi enfeksiyon ve kanama riskleri barındırır. Yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde tam iyileşme görülen kondilom ameliyatı sonrası  başarı oranı yaklaşık %36 civarındadır. Ameliyat sonrası belirtiler kaybolmasına rağmen yaklaşık 1 yıl sonra %19-29 oranında yeniden ortaya çıkma eğilimi gösterebilmektedir. Siğiller cilt seviyesine kadar kesip çıkarılmakta ve dibi kazınmaktadır. Bu tedavi yöntemi patolojik tanı şansının olması sebebiyle diğer yöntemlere göre daha avantajlıdır.

Bıçakla veya kesici aletlerle yapılan temizleme işlemleri sırasında işlem alanının uyuşturulması gereklidir. Diğer yöntemlere oranla başarı oranı daha yüksek olmasının yanı sıra, nüksetme oranı da diğer yöntemlerden çok daha düşüktür. Kimyasal maddelerin kullanılması vasıtasıyla yapılan müdahalelerde tedavinin süresi 1 veya 2 ay süreleri kapsayabilmekte iken, fiziksel yöntemler siğillerin anında yok edilmesini sağlar. Ameliyat sonrası hastalık temizlenmiş olur.

Kondilom Ameliyatı Sonrasında Bakım

Kondilom ameliyatları sonrasında iyileşmenin hızlanması adına analjezik ilaçlar oturma banyoları ve rahat çamaşırlar tercih edilmeli, klinik iyileşme elde edilinceye dek cinsel ilişki kısıtlanmalıdır. Ameliyat sonrasında hekim tarafından planlanan zamanlarda rutin kontrollere aksatılmadan devam edilmelidir. Özellikle immün sistemi baskılanmış olgularda nüksetme ihtimalinin daha fazla olması sebebiyle kontroller daha kısa aralıklarla yapılmalıdır.

Kondilom ameliyatı yöntemiyle yok edilen siğillerin nüksetme oranı %10 il %20 arasında değişkenlik gösterirken, tedavideki başarı ortalaması %80-90 civarındadır. Kondilom hastalığında tedavi hastanın durumuna göre belirlenmekte olup, hekim tarafından uygun görüldüğü takdirde birkaç yöntem aynı anda bir arada kullanılabilmektedir. Kondilom Tedavisi Fiyatları Hakkında Bilgi Almak İçin Kondilom Tedavisi Fiyatları Sayfamıza Göz Atmanızı Tavsiye Ederiz.

Kondilom Ameliyatı Nasıl Yapılır 2022

Kondilom ameliyatı yapmanın birkaç farklı yolu vardır. En yaygın olanı eksizyon olarak adlandırılır. Bu prosedürde, cerrah bir neşter kullanarak siğilleri kesecektir. Başka bir seçenek de siğilleri çıkarmak için lazer kullanmaktır. Buna lazer ablasyon denir. Lazer cerrahisi daha pahalı olabilir, ancak daha az invazivdir ve daha az yara izine neden olur. Radyo frekansı ablasyonu (RFA) adı verilen yeni bir tedavi de vardır. Bu prosedürde cerrah, siğili ısıtmak ve yok etmek için özel bir alet kullanır.

Kondilom Ameliyatı Olanlar

Bir kişiye genital siğiller teşhisi konduğunda, mevcut farklı tedavi seçenekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirler. Yaygın bir tedavi cerrahidir. Bu makale kondilom ameliyatının nasıl yapıldığını tartışacaktır.

Ameliyat genellikle bir doktorun kliniğinde yapılır. Hastaya herhangi bir ağrı hissetmemesi için anestezi verilir. Doktor daha sonra siğilde küçük bir kesi yapar ve onu çıkarır. Daha sonra yara dikişlerle kapatılır.

Bu ameliyatı olan çoğu kişi, oldukça ağrısız olduğunu bildirmektedir. Bununla birlikte, enfeksiyon ve kanama dahil olmak üzere prosedürle ilişkili bazı riskler vardır. Ameliyat olup olmamaya karar vermeden önce endişeleriniz hakkında doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Genital siğilleri gidermek için yapılabilecek farklı ameliyat türleri vardır. En yaygın ameliyat “soğuk bıçak konizasyonu” olarak adlandırılır. Bu ameliyat bir neşter ile yapılır ve siğil etrafındaki dokuyu dondurarak çıkarılabilmesi için dondurur. Diğer ameliyatlar, siğilleri çıkarmak için lazerler veya elektrotlar kullanmayı içerir.

Kondilom Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kondilom Ameliyatı

Kondilom ameliyatı yapmanın birkaç farklı yolu vardır. En yaygın olanı eksizyonel biyopsi olarak adlandırılır. Bu prosedürde, tüm siğil çıkarılır. Bu, tedaviden sonra tekrar büyüyen büyük siğiller veya siğiller için en iyi seçenektir. Diğer bir seçenek ise lazer tedavisidir. Bu prosedürde, siğil dokusunu yok etmek için bir lazer kullanılır. Bu, daha küçük siğiller için iyi bir seçenektir.

Hem erkek hem de kadınlarda görülebilen genital siğiller, HPV olarak adlandırılan enfeksiyonun genital bölgelerde görülen belirtisidir.
Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33