+90 535 463 53 33
info@cemozluk.com

Sertleşme Sorunu Tedavisi

Sertlesme Sorunu Tedavisi

Sertleşme sorunu tedavisi halk dilinde iktidarsızlık, tıp dilinde ise ‘’erektil disfonksiyon’’ olarak adlandırılan bir problemdir. Her 10 erkekten birini belli dönemlerde de olsa etkilediği bilinen sertleşme sorunu, penisin cinsel ilişkiyi başarılı bir şekilde tamamlayabilecek sertliğe ulaşamaması ya da penisteki sertleşmeyi gerekli olan süreler içerisinde daha fazla sürdürememesi halidir. Sertleşme sorunları yaşayan bir erkeğin boşalma veya cinsel istek duyma gibi fonksiyonlarında herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte, cinsel aktivitede sorun yaşanmaktadır.

Sertleşme sorunu, birden çok sebebe bağlı olarak gelişebilmekte, bazı erkeklerde yaşamın belli bölümlerinde aralıklarla görülebilmektedir. Sertleşme sorunu oluşturan nedenler psikolojik ve fizyolojik olabildiği gibi, aynı anda her iki etkinin birden birey üzerinde etkili olduğu durumlar olabilir. Psikolojik sebepler genellikle stres ve endişeye bağlı olarak gelişmekte ve sertleşme sorununu ortaya çıkarabilmektedir. Cinsel ilişkide başarısız olabilme düşüncesi, utanma, ilk cinsel deneyimde başarısızlık gibi etkenler de sertleşme sorununun ortaya çıkma sebepleri arasında yer almaktadır.

Fizyolojik nedenler arasında ise ilk sırada damar hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalıkları, kan ve kan damarlarında yağ oranının yüksekliği, omurilik yaralanmaları, beyin hasarları, prostat ve kalın bağırsağa yapılan cerrahi müdahaleler yer almaktadır. Bunların dışında sık görülen hormonal bozukluklar ve yüksek tansiyon, kalp ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar sertleşme sorununa yol açabilmektedir.

Sertleşme Sorunu Tedavisi

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Nedenleri

Erkeklerde sertleşme sorunu, her yaş ve etnik kökende sıkça rastlanılan bir cinsel işlev bozukluğudur. Belirli bir sebebe bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, herhangi bir nedene bağlı olmadan da ortaya çıkabilmektedir. Cinsel ilişkiyi gerçekleştirmek adına gerekli olan penis sertliğinin sağlanamaması veya penis sertliğinin cinsel ilişkiyi sonlandırabilecek süreyle devam ettirilememesi sertleşme sorunu olarak tanımlanmaktadır. Oldukça yaygın bir şekilde görülen sertleşme sorunu, bireylerin cinsel yaşamını olumsuz etkilediği gibi psikolojik sorunlar yaşanmasına da sebep olabilir. İlerleyen yaşlarda daha sık görülen bu durumun ortaya çıkma sebepleri psikolojik ve bazı hastalıklara bağlı olan fiziksel sorunlardır.

Psikolojik Risk Faktörleri

Sertleşme sorunu, halk arasında ‘’ iktidarsızlık’’ olarak da bilinen ve kaynağında farklı psikolojik risk faktörleri barındıran bir rahatsızlıktır. Birçok farklı psikolojik neden, sertleşme sorunuyla ilişkilendirmiş bulunmaktadır.

Kendini yetersiz görme hissi,

Anksiyete

Özgüven eksikliği

Stres, kaygı

Depresyon

Penisteki şekil bozuklukları sebebiyle oluşan estetik kaygılar psikolojik risk faktörleri arasında yer almaktadır.

Sertleşme Sorununa Sebep Olan Hastalıklar

Sistemik Hastalıklar

Sertleşme sorununa sebep olan hastalıklar arasında şeker hastalığı(diyabet), hipertansiyon, damar sertliği ve yüksek kolesterol ve testosteron hormonunun eksikliği bulunmaktadır. Yapılan bir incelemeye göre, şeker hastaları ve kalp sorunu olan bireylerde %50 üzerinde sertleşme sorunu görülmekte olup, ilerleyen yıllarda cinsel fonksiyon bozuklukları ve iktidarsızlık sorunları baş göstermektedir.

Kronik Hastalıklar

Sertleşme sorunu böbrek hastalıklarının kronikleşmesi halinde yaklaşık % 50 oranında görülürken, karaciğer hastalığı olan bireylerde % 70’e kadar varan oranlarda görülmektedir.

Sinir Sistemi Hastalıkları

Omurgada meydana gelen yaralanmalar, ereksiyonu sağlayan damarların cerrahi operasyonlar sırasında zedelenmesi ve sinir sistemini etkileyen diğer rahatsızlıklar sertleşme sorununda risk faktörleri arasında yer almaktadır. Penisteki sertleşmeyi sağlayan sinirleri etkileyen şeker hastalığı, alkol ve sigara kullanımı da sertleşme sorununu yaşanmasına önemli oranda olumsuz katkı sağlamaktadır. Özellikle sigara alışkanlığı sertleşme ile doğrudan ilişkilidir. İçilen sigara miktarına ve alışkanlığın süresine bağlı olarak sigara içen erkeklerde % 50-75 oranında sertleşme sorunu olduğu gözlenmektedir. Sertleşme ve cinsel fonksiyon bozukluklarına sebep olan bir diğer sebep de, hormonal bozukluklardır. Testosteron hormonunun eksikliği ve tiroid bezinin az veya fazla çalışması cinsel fonksiyon bozukluklarına ve sertleşme sorunu oluşumuna temel teşkil etmektedir.

Sertleşme sorunu halk dilinde iktidarsızlık, tıp dilinde ise ‘’erektil disfonksiyon’’ olarak adlandırılan bir problemdir.

Sertleşme Sorununun Tanısı

Sertleşme sorununun temelinde yatan sorunun belirlenmesi için, hastanın öyküsü detaylı bir şekilde incelenmekte, görülen cinsel fonksiyon türü belirlendikten sonra ise, detaylı bir fiziksel muayene yapılmaktadır. Hekimin gerek görmesi halinde hormonalar bozukluklar veya ateroskleroz, şeker hastalığı gibi risklerin değerlendirilmesi amacıyla testler uygulanmaktadır. Kullanılan bu testler arasında idrar tahlili, tam kan ve sedimantasyon tetkiki, karaciğer fonksiyon testleri, PSA yüzeyi ölçümü yer almaktadır.

Sertleşme Sorunu Tedavisi

Sertleşme Sorunu Tedavi Yöntemleri

Sertleşme sorunu tedavileri hekim tarafından yapılacak olan muayeneler sonucu belirlenmektedir. Sertleşme sorunu ile ilgili uygulanacak olan tedaviler her bireyde elde edilen bulgulara göre kişiye özel planlanmaktadır. Sertleşme sorununa yönelik olarak uygulanan tedaviler arasında,

İlaç tedavisi

Penise sertleşmeyi sağlayan enjeksiyonların yapıldığı Topikal uygulamalar

Eksternal tedavi yöntemleri (vakum cihazı, şok dalga tedavisi)

Penil protez uygulamaları tedavisi

Egzersiz planlamaları tedavisi

Sertleşme sorununu geçici olarak tedavi eden ilaç kullanımı oldukça yaygın olarak kabul görmekle birlikte, bu tür bir tedavi yaklaşımı doktor kontrolü ve tavsiyesiyle yapılmalıdır. Bireysel olarak piyasadan edinilen ve içeriğinde hangi kimyasalların bulunduğu bilinmeyen ilaçlar sorunların daha fazla derinleşmesine yol açabileceği gibi, başka sağlık sorunlarının da oluşmasına sebebiyet verebilmektedir.  Bu nedenle bireylerin uzman ürolog tarafından yapılan muayeneler sonrasında oluşturulacak olan tedavi metotlarını uygulamaları önemlidir.

İlaç tedavisi: ağız yoluyla alınan sildenafil, vardenafil, tadalifil türü ilaçların kullanımıyla sağlanmaktadır. 6 saat ile 36 saat arasında etkili olabilen ilaçlar belli sürelerle sertleşme sağladığı için, sertleşme sorununu geçici olarak bir tedavi sağlamaktadır.

Vakum cihazı: silindirik bir yapıya sahip olan vakum cihazı, vakum pompası ve elastik sıkıştırma bandından oluşur. Penise kayganlaştırıcı uygulanarak silindirin içine sokulmakta, daha sonra silindirden dışarı doğru pompalanan havanın etkisiyle vakum etkisi oluşturularak geçici sertleşme sağlanmaktadır.

Penis protezi: %90 başarı sağlayan diğer bir yöntemdir. İlaç vakum ve enjeksiyon tedavisi uygulanamayan veya bu tür tedavilerden sonuç alınamayan hastaların en fazla tercih ettiği yol olarak bilinir.

Bükülebilir yarı sert protez

İki parçalı protez

Üç parçalı şişirilebilir protez şeklinde çeşitleri mevcuttur.

Genel anestezi veya bel bölgesinin uyuşturulmasıyla yaklaşık 1,5 saatte sonlandırılan cerrahi müdahale sonrası hasta günlük yaşamına dönebilmektedir. Halk arasında ‘’mutluluk çubuğu’’ olarak adlandırılan bu yöntem, cinsel hazda herhangi bir eksilme veya isteksizlik gibi bir yan etkiler barındırmaz. Penil protez uygulaması sonrası hastanın yaklaşık 4-5 hafta süren bir cinsel perhiz yapması tavsiye edilmektedir. Google üzerinde sitemiz içeriklerine göz atabilirsiniz. 

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Tedavisi

Erektil disfonksiyon için birçok farklı tedavi vardır, ancak en yaygın olanları sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) ve vardenafil (Levitra) gibi farmasötik ilaçlardır. Bu ilaçlar penise giden kan akışını artırarak çalışır ve bu da erkeklerin ereksiyona ulaşmasına ve bunu sürdürmesine yardımcı olur.

Diğer tedavi seçenekleri arasında penil enjeksiyonlar, penil implantlar ve vakum cihazları yer alır. Penis enjeksiyonları, ereksiyona yardımcı olmak için penise bir ilaç enjekte etmeyi içerir. Penis implantları, ereksiyonun korunmasına yardımcı olmak için penise bir cihazın implante edildiği cerrahi prosedürlerdir. Vakum cihazları, penisin üzerine bir tüp yerleştirmeyi ve penise kan çekmeye ve ereksiyonun korunmasına yardımcı olmak için bir vakum oluşturmayı içerir.

Bazı erkekler sigarayı bırakmak, sağlıklı yiyecekler yemek ve düzenli egzersiz yapmak gibi yaşam tarzı değişikliklerinden de yararlanabilir.

Sertleşme Sorunu Ve Tedavisi

Erektil disfonksiyon (ED), cinsel işlevi etkileyebilecek yaygın bir erkek sağlık sorunudur. ED’yi tedavi etmenin birçok yolu vardır ve terapiler, yaşam tarzı ayarlamalarından ilaca kadar uzanır. Testosteron tedavisi gibi bazı tedaviler yalnızca reçeteyle alınabilir. Penis enjeksiyonları gibi diğer tedaviler evde çok az riskle yapılabilir.

Erken Boşalma Sertleşme Sorununu Nasıl Gideririz Tedavisi Nasıl Olur

Erken boşalma, hemen hemen her erkeği hayatının bir noktasında etkileyen en yaygın cinsel işlev bozukluklarından biridir. Bir erkeğin orgazm ve boşalmayı kendisinin veya partnerinin istediğinden daha erken yaşadığı bir durumdur. Erken boşalma hem erkekler hem de eşleri için hayal kırıklığına ve utanca neden olabilir.

Anksiyete, stres, yorgunluk ve hormonal problemler dahil olmak üzere erken boşalmanın birçok olası nedeni vardır. Ayrıca bazı ilaçlar veya sinir hasarı gibi fiziksel problemlerden de kaynaklanabilir.

Davranışsal teknikler, ilaçlar ve cerrahi dahil olmak üzere erken boşalma için çeşitli tedaviler vardır. Davranış teknikleri, vücudunuzu kontrol etmeyi ve orgazmınızı geciktirmeyi öğrenmeyi içerir. İlaçlar arasında peniste hissi azaltmaya yardımcı olan topikal anestezikler, antidepresan ilaçlar ve alprostadil enjeksiyonları veya fitiller bulunur. Diğer tedaviler başarısız olursa cerrahi bir seçenek olabilir.

Erektil disfonksiyon (ED), ereksiyon elde etme ile ilgili bir problemdir. Bu, fiziksel bir yaralanma veya hastalıktan ereksiyonları kontrol eden sinirlerle ilgili sorunlara kadar her şeyden kaynaklanabilir. ED için birçok farklı tedavi vardır ve çoğu insan sonunda kendileri için en iyi olan tedaviyi bulduklarını fark eder.

Reçeteli ilaçlar ve cerrahi dahil olmak üzere erektil disfonksiyon için bir dizi tedavi mevcuttur. Bazı erkekler ilaç tedavisinden kurtulurken, diğerleri cerrahi prosedürlerle başarı elde eder. Erektil disfonksiyonun tek bir tedavisi olmasa da mevcut seçenekler, etkilenenler için hayatı daha konforlu hale getirmeye yardımcı olabilir.

Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33